Afslibning

 Afslibning af gulve går nemt og hurtigt med moderne maskiner

Når du får afslebet dine trægulve sker det med effektive moderne maskiner, der kører hen over dine gulve, samtidig med, at der roterer sandpapir hen over gulvet. Lag efter lag af de gamle, slidte gulve fjernes og støves suges op i de effektive filtre, så hele dit hus eller lejlighed ikke fyldes med støv og gammel lak. Filterene får langt det meste med, men det kan ikke undgås, at der vil komme lidt støv i vinduerne og andre vandrette flader. Dette fjernes nemt med lidt vand og sæbe, og så har du da fået vasket vindueskarme af ved samme lejlighed.

Afslibning af gulvene – og så skal der passes på dem

Efter at gulvene er afslebet, skal de beskyttes, så de holder sig friske, lyse og unge. Første trin er en ludbehandling, der gør, at træet ikke gulner. Nu skal overfladen beskyttes, og det sker enten med lak, der kan vælges som mat, halvblank eller blank. De fleste foretrækker en halvblank lak, men en blank lak kan også være rigtig flot. Du kan også vælge at få gulvene sæbebehandlet eller oliebehandlet. Uanset hvad du vælger, så bliver overfladen mere modstandsdygtig samtidig med, at gulvene bliver meget nemme at vedligeholde med en gang vand og sæbe.

 Afslibning giver allergivenlige gulve

Ved en gulvafslibning får du en helt glat overflade, og det er jo pænt i sig selv. Men endnu en fordel er, at støv, skidt, pollen og andet møg ikke kan sætte sig fast nogle steder, som fx i tæppets luv. En afslibning af gulvene er derfor allergivenlig, da gulvene nu er meget nemmere at holde helt rene, og da du ikke behøver støvsuge dem, undgår du at hvirvle støvet op i næsehøjde.