Lak

Lak
Lak

Lak og lakering benyttes til forsegling af gulve for at skabe af gulvoverfladen så der opstår en holdbar og nydelig gulvoverflade. Lakken lukker overfladen på træet, dette danner grundlag for en ligetil rengøring samt vedligeholdelse.

Lak og laktyper?

Almindeligvis bruges 2 lag vand lakering. Ønskes en betydelig ekstra holdbarhed kan 3 lag lakoverflade eller en 2-komp gulvlak vælges. Lakbehandling med gulvlak holder sagtens i mange år førend en re-lakering er tiltrængt. Skriv til os for mere info om lak og laktyper.

Lakering og glans?

Lakbehandling fås med adskillige glans efter ønske. Vi tilbyder halvmat, blank, mat, silkemat, halvblank og ultramat. Blank lakbehandling vælges sjældent nu om dage, mens mat lakoverflade er populær. Når man er i tvivl om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en farvehandel eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende lakbehandling. Syrehærdende
gulvafslibning er spritbaseret eller terpentinbaseret og herved sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Derved anvendes kun vandbaseret boliglak idag, idet slidstyrken og holdbarheden overfor almindelig brug er meget høj.

Er lak rengøringsvenlig?

Lak forsegler og lukker gulvet med en slags plastikoverflade, der er let at vedligeholde. Jo flere lag lakering der bruges, des mere lukket og kraftfuld bliver træoverfladen. Støvsugning og vask er meget let på et lakeret trægulv, idet lakbehandling er rengøringsvenlig, smudsafvisende samt let at vedligeholde.

Kan boliglak genbehandles?

En lakket gulvflade kan relakeres, hvilket bør laves forinden lakoverfladen gennemslides. Her laves en finslibning, hvorefter der lakeres ovenpå den eksisterende lakoverflade. Denne fremgangsmåde fjerner ikke hakker, misfarvninger og ridser, men har udelukkende til sigte at forny gulvfladen.

Hvad er hvid lakbehandling?

Enkelte kunder vælger hvidpigmentering. Hvid lak er moderne og kan tilrådes, ifald der ønskes et lyst parketgulv med et gråhvid look og patina. Det er en moderne overflademulighed som nogen godt kan lide.

Anderledes overfladebehandlinger af bræddegulve?

Sæbe, lud, olie og gulvvoks er alle gode produkter til lakering. En overfladebehandling må tilpasses til det enkelte plankegulv og tilpasses kundens ønsker og drømme.

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.