Maling

Maling
Maling

Fuldmaling af parket bruges temmelig sjældent, fordi træ looket af den grund vil forsvinde. Træ er et fortrinligt naturligt materiale, som står godt til enhver beboelse. Træ som gulvbelægning giver hygge, varme og velvære. Denne indvirken vil dog blive væk ved overmaling. Det er bestemt ikke ligegyldigt hvorledes et gulv males, så brug for altid en professionel gulvmand til gulvmaling.

Hvorfor male gulve?

Maling er en slidfast overfladebehandling som er fulddækkende. Herved kan træets naturlige udseende ikke vurderes, til gengæld får man med maling en heldækkende ensfarvet træflade. Maling kan være en uovertruffen gulvløsning til temmelig slidte plankegulve og parket, som ikke holder til en afslibning eller afhøvling.

Typer maling til parket og plankegulve?

Der bruges som oftest to slags maling til parketgulve og plankegulve, alkyd og epoxy. Begge malingstyper er utrolig slidstærke og benyttes ikke kun på gulvafslibning og plankegulve, men også på beton i lagerhaller hvor der køre palleløftere.

Hvorfor gulvmaling?

Når et trægulv er nyt eller nyafslebet, vil behandling med maling være fjollet. Fuldmaling bruges på et såkaldt ‘problemgulv’ for at dække over skader, herunder halvmat, blank, mat, silkemat, halvblank. Et malet pankegulv eller parket er rengøringvenlig, let at vedligholde og smudsafvisende.

Forarbejde inden malerarbejdet

Parketgulv eller plankegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste fedt, snavs, støv og smuds vil skabe problemer.

Hvordan plejes og vedligeholdes et malet parket eller plankegulv?

Såfremt malingen viser tegn på slid, kan det behandles påny. Er malingen slidt gennem til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele overfladen. Gulvpleje, gulv rengøring og gulvvedligeholdelse er nemt ligesom på et lakbehandlet parket. Ved støvsugning og vask opnår du et rent plankegulv eller parketgulv let og hurtigt, hvilket selvfølgelig er vellidt hos børnefamilier.

Er der farvemuligheder?

Gulvmaling udføres ofte i en hvid farve, men det er også muligt at tone malingen til en mørk patina. Et malet parketgulv eller plankegulv kan også påmales kanter og border.

Skriv eller ring gerne til os for en snak om muligheder for dit parketgulv.

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.